Onderhoud kozijnen

Hieronder volgen de gebruiksregels van onze kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn sterk onderhoudsarm. Vervuiling door klimatologische invloeden zullen echter blijven. Het is daarom aan te bevelen uw kozijnen periodiek te reinigen. Dit kan bijvoorbeeld gelijktijdig gebeuren met het lappen van de ramen.


Reinigingsadvies
U kunt het kozijn schoonmaken met ieder normaal huishoudsopje, waarmee u ook het glas reinigt. Nooit schoonmaken met een schuurmiddel, schuurspons of agressief reinigingsmiddel. De kozijnopeningen bij draaiende delen goed reinigen i.v.m. waterafvoer.

Opmerking; Indien u het glas met spiritus reinigt, bestaat de mogelijkheid, dat uw raam zwart wordt, doordat de zwarte beglazingsrubbers afgeven.

 

Hoe verwijdert u WAT en WAARMEE?

  • Vet, verf, kitten, roest of siliconen: met wasbenzine; echter wel in beperkte mate gebruiken, omdat er anders verkleuringen kunnen ontstaan.
  • Gips, kalk, mortel of spax: met water en zeep.
  • Potlood, viltstift of balpeninkt: met een normaal reinigingsmiddel.


Wat moet u bij kunststof kozijnen NIET doen?

  • U moet niet in de kozijnen, deuren of ramen boren/schroeven. U tast dan de constructie aan en u zou onherstelbare schade kunnen aanrichten, dit inverband met roestvorming van de inwendige stalenkern en verstoring van het waterafvoersysteem.
  • Onnodig aan de op het hang-en sluitwerk aanwezige stelschroeven draaien.
  • De kozijnen schilderen.

 

 

Onderhoud van het hang en sluitwerk
De over elkaar schuivende delen kunt u licht voorzien van een zuurvrije olie (1 á 2 x per jaar is voldoende); Indien de schuivende delen een witte waas vertonen, dient dit vaker te gebeuren. Scharnieren nooit behandelen met olie of grafiet. Deze zijn namelijk voorzien van nylonlagers, die door olie of grafiet aangetast worden. Een deur of raam zal altijd enigszins aanlopen. In gesloten toestand, rust de kunststof deur of het raam iets onder op een oploopnok en geeft derhalve het idee bij het sluiten iets aan te lopen. Loopt een deur of raam te veel aan, dan is dit gemakkelijk te herstellen door middel van de in het beslag ingebouwde stelmogelijkheden.

 

Zie pagina afstelling kozijnen!

 

 

Onderhoud kozijnen Telefoon icon website Aazet Kozijnen Zonnewering[©]

Gratis offerte en advies op maat

Onderhoud kozijnen Duim omhoog icon website Aazet Kozijnen Zonnewering[©]

Scherpe prijzen | Geen aanbetaling

Onderhoud kozijnen X tools icon website Aazet Kozijnen Zonnewering[©]

Eigen montageteam