Screens & horren

Screens

Het zonlicht effectief gefilterd

In alle openheid…
De vlakhangende zonwering, ook wel ‘screen’, werd oorspronkelijk ontworpen voor grote projecten, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Maar dit type zonwering kan natuurlijk met evenveel succes worden toegepast bij de ramen van woningen. Bijvoorbeeld wanneer er bij u geen mogelijkheden zijn voor een uitvalscherm of wanneer u vaak afwezig bent.


Een screen werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik: het doek glijdt tussen twee geleiders naar beneden. Een screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel en heeft daardoor een enigszins open structuur. Hierdoor wordt het zonlicht voor zo’n 85% gefilterd. Het zicht naar buiten blijft hierbij behouden, terwijl u overdag nagenoeg geen inkijk hebt. Een ander groot voordeel is dat deze screens in de winter bovendien ook nog eens energiebesparend werken!
De techniek
Het doek, verzwaard d.m.v. een aluminium lijst, glijdt vanuit de kap tussen twee geleiders naar beneden. Kap,geleiders en onderlijst zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Screens zijn niet alleen duurzaam en sterk, maar ook mooi! Voor niet te hoge ramen is een kapje van 75 mm al voldoende; bij hogere ramen kan gekozen worden voor 85 of 95 mm of de moderne afgeronde kap 85 Quarter.


De doeken
Voor deze vlakhangende zonwering wordt een speciaal soort doek gebruikt, dat wordt geweven uit draden van glasvezel. Het doek is oersterk en lichtecht en is verkrijgbaar in een hele reeks kleuren. Het wordt spanningvrij afgewerkt,waardoor het altijd vlak hangt. Screendoek is enigszins open van structuur, waardoor het zicht van binnen naar buiten behouden blijft. De inkijk van buiten naar binnen is overdag echter vrijwel nihil. Een uitkomst, deze weinig opvallende, maar uiterst effectieve zonwering!


De bediening
Kleine screens kunnen worden bediend d.m.v. band, koord of staaldraad, of oogwindwerk. Grote screens worden elektrisch bediend, al dan niet met afstandsbediening. Nog comfortabeler is een zon-windautomaat, waardoor de screens zakken of juist worden opgehaald als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven.


Extreem grote screens
Voor extreem grote screens wordt Screenbox 125 toegepast. Door de toepassing van deze Screenbox 125 kan zelfs een screen van 5 meter breed en 4 meter hoog aan één stuk worden geleverd!


Screenbox windvast
Nieuw in het assortiment, het windvast screen!
Dit screen biedt uitkomsten in situaties waar het screen telkens op en neer zou klapperen als gevolg van rukwinden. Door een vernuftig koordsysteem blijft dit screen op elke stand mooi strak hangen. Aazet Kozijnen verteld u hier graag meer over!

Voor horren en markiezen bezoek de showroom voor meer inspiratie en informatie.

Screens & horren Telefoon icon website Aazet Kozijnen Zonnewering[©]

Gratis offerte en advies op maat

Screens & horren Duim omhoog icon website Aazet Kozijnen Zonnewering[©]

Scherpe prijzen | Geen aanbetaling

Screens & horren X tools icon website Aazet Kozijnen Zonnewering[©]

Eigen montageteam